Лиляна Георгиева надви в спора на 1500 метра „кака” си Диляна Минкина на турнира-мемориал „Цветанка Христова”, който се проведе на националния стадион „Васил Левски”. 15-годишната възпитаничка на Радмила Станкович, която е още девойка младша възраст, и рекордьорката ни в зала на същата дисциплина при старшата възраст – Минкина (19 г.), се откъснаха от другите още със стартовия изстрел, съобщава bgathletic.

Очаквахме този спор да доведе и до много добър резултат, защото през уикенда Минкина направи личен рекорд в Дряново – 4:27.9 мин. Само, че студеното време и силният вятър в столицата не й позволиха това да се случи. Нещо повече – Диляна водеше през цялото време и така поемаше поривите на студения вятър и в края на разстоянието се превърна в „лесна плячка” на противничката си. Така победителка стана Лили с 4:37.8. мин, срещу 4:38.7 за Диляна (Средногорски атлет-Пирдоп). Трета се класира Полина Панова от Загорец (Нова Загора) с 5:15.5.

С тази победа Детето-чудо взе и специалния приз на турнира на името на известния ни треньор Мануш Димитров.

При юношите в същата дисциплина победи съотборникът на Лили в Тракия (Пловдив) – Спасимир Делибашев. Той се наложи с 4:09.9. Втори е Николай Начев от Балкан (Ботевград) с 4:12.6, а трети – Павел Танковски от Спартак (Койнаре) с 4:37.8.

За този си успех Спасимир, с треньор Радмила Станкович, взе другия специален приз на състезанието в памет на Георги Лазаров.

Осмото издание на турнира "Цветанка Христова" събра над 300 млади атлети от всички краища на България.