Кристоф Льометър подобри най-добрия резултат на 200 метра за сезона. Той спечели националния шампионат на Франция в зала с време 20,43 секунди. Това е с 0,01 секунди по-добро време от досегашния най-добър резултат за сезона, също поставен от французина.

Льометър, който в събота спечели и титлата в спринта на 60 метра, срещна съпротива от Микаел-Меба Зезе, който финишира за 20,54 секунди, подобрявайки личното си най-добро постижение с 0,31 секунди.

Паскал Мартино-Лагард даде третото най-добро време за годината на 60 метра с препятствия. Той спечели националната титла на Франция за 7,47 секунди, като беше облекчен от отсъствието на най-големия си съперник в местните състезания Димитри Баску, който е контузен. Второ място зае Симон Краус със 7,73.

Кафетиан Гомис даде заявка за медал от предстоящото след три седмици световно първенство в зала в Портланд, след като триумфира в скока на дължина с 8,23 метра.

Стела Акакпо отбеляза 22-рия си рожден ден с победа на 200 метра при жените. 33-годишната Ванеса Бослак триумфира с 4,60 метра в овчарския скок, което е най-доброто й постижение за последните четири години.