За огромно съжаление Ивет Лалова не успя да се класира за финала в спринта на 200 метра на световното първенство по лека атлетика в Лондон. Българката завърши трета в първата от трите полуфинални серии с резултат 22.96 секунди и трябваше да чака резултатите от следващите две серии. В последната от тях обаче Кристал Емануел (Канада) и Тиния Гейтър (Бахамски острови) дадоха по-добри времена от Лалова - 22.85 секунди. Така най-добрата ни спринтьорка остана с девети резултат от полфиналите и няма да участва на финала.

Серията на Лалова спечели холандката Дафне Схипърс с 22.49 секунди, а втора остана американката Дейжа Стивънс с 22.71 секунди. От втората серия за финала се класираха победителката Шауне Милър-Уибо (Бахамски острови) с 22.49 секунди и Кимбърлин Дънкън (САЩ) с време 22.73 секунди.

Решаваща се оказа третата полуфинална серия, от която напред продължиха общо четири състезателки. Мари-Жозе Та Лу (Кот д'Ивоар) спечели серията с 22.50 секунди, а втора завърши Дина Ашер-Смит (Великобритания) с 22.73 секунди. Третата Кристал Емануел (Канада) и четвъртата Тиния Гейтър (Бахамски острови) дадоха равно време 22.85 секунди, но то им бе напълно достатъчно за класиране на финала като двата щастливи "губещи" резултата от полуфиналните серии.

Така Ивет Лалова приключи участието си на Световното с два полуфинала, след като стигна до тази фаза и в спринта на 100 метра.