Големите атлети от близкото минало Марион Джоунс и Тим Монгомъти толкова били свикнали с различните стимуланти, че ги държали в хладилника си до зеленчуците. Това заяви Монгомъри в интервю, което дал от затвора в Алабама, където излежава шестгодишна присъда. 

За скандала с допинга и причините за него той споделя: “Всеки спортист иска да бъде велик. С Марион си приличахме прекалено много и двамата бяхме готови да платим всяка цена за големи постижения. Няма други двама души, които мислят толкова еднакво. Стимулантите стояха в хладилника ни го зеленчуците, други държахме при бельото си”.

Връзката на световния рекордьор и най-бързата жена (б.а. по-късно постиженията им са отнети) започва през 2002 година, а на следващата се ражда синът им Тим. През 2008 година. Марион е осъдена на шест месеца затвор за лъжесвидетелстване. По това време Монтгомъри вече излежава присъдата си за пране на пари, а тя е женена за друг спринтьор Одбаделе Томпсън.

“Марион е амбициозна, спомнете си как плака пред камерите. Най-добре се представи, когато излъга детектора на лъжата. Сега съм й много ядосан. Пиша й писма от затвора, но вече 3 години не ми позволява да видя сина си”, напада я бившият й съпруг./БЛИЦ