Скандалната бивша звезда на леката атлетика Марион Джоунс зави, че не е заслужавала да лежи в затвора за измама с допинг. Американката даде интервю за “БиБиСи” и заяви, че съсипването на името й е било достатъчно наказание.

"Скандалът съсипа името и репутация ми. Урокът, който научих е по-тежък от времето прекарано в затвора", заяви Джоунс. Тя лежа в затвора шест месеца преди 3 години, след като призна, че е лъгала съда за употребата на стероиди.

"През 2000-а нямах идея, че са ми дали нещо нелегално. На този етап просто знаех, че съм тренирала наистина здраво и съм благословена с невероятно много талант. Дори и без допинга имах страхотни постижения през 1998-а. Жалко е, че тези успехи бяха засенчени от допинга. Влязох в олимпийския отбор на САЩ на 15 години. И без стеродите шансовете ми за успех в Сидни щяха да бъдат големи", съжалява Марион.

След скандала петте медала на атлетката от Олимпиадата в Сидни бяха отнети, а постиженията й анулирани. В кариерата й остават двете световни титли на 100 метра от 1997-а и 1999-а.

В момента 35-годишната Марион се върна към спорта от младостта си – баскетбола. Тя играе за Тулса Шок./БЛИЦ