Юсейн Болт има потенциала да подобри отново световните рекорди на 100 и 200 метра в предстоящите два сезона. Това каза четирикратният олимпийски шампион Майкъл Джонсън. Американецът Джонсън подобри собствения си световен рекорд на 200 м с почти три десети от секундата на Олимпиадата в Атланта през 1996 г. и свали постижението до 19,32 сек. Резултат, който статистиците прогнозираха, че няма да бъде подобрен в следващите 25 години. Върховото постижение на планетата беше коригирано 12 години по-късно, когато Болт постигна 19,30 секунди на Олимпийските игри в Пекин, а година по-късно на Световното първенство в Берлин свали рекорда до 19,19 сек.

“Той е много, много млад, все още много, много суров, така че със сигурност има още място за подобрение“, заяви легендарният американец.

Джонсън, който е единственият мъж с олимпийски дубъл на 200 и 400 м, заяви също така, че е уверен, че Болт може да подобри световния му рекорд и на 400 м (43,18 сек), който беше поставен на планетарния шампионат в Севиля през 1999 г. “Смятам, че той може, но мисля, че не иска да го направи. Той каза, че не иска да води тренировки за тази дисциплина, но е в състояние да подобри рекорда“, допълни американецът./БЛИЦ