Габриела Петрова е останала шокирана от положителната допинг проба за наличие на мелдониум в организма й и няма никаква вина, коментира пред БЛИЦ мениджърката на състезателката ни по троен скок - Веница Атанасова (вляво на снимката) след допинг скандала с Най-добрата спортистка на България за 2015 година.

Атанасова обяви, че за пробата се знае от началото на март, откогато са били дадени обяснения пред представители на Световната антидопингова агенция и са били информирани родните спортни институции.

"Поискаха ни обяснение за наличието на веществото и ние им го дадохме. Приемът на мелдониума е преустановен през октомври 2015, когато бяхме информирани за забраната му от януари 2016 година. Това обяснихме и на Антидопинговата агенция и чакаме решението им. Не знам кога ще стане ясно то, но очаквам да не бъде наказана.

Габриела Петрова не е със спрени права и има заявени участия. Тестът е за наличие, а не за количество и няма как да се докаже кога е последният прием на препарата. Не сме знаели, че мелдониумът остава в организма няколко месеца след употреба. Габриела не е в нарушение, защото не е използвала веществото, когато то вече е в забранителния списък т.е. от началото на 2016 година", заяви пред БЛИЦ мениджърката на Петрова - Веница Атанасова.

ТОДОР ПОЛИМЕНОВ / БЛИЦ