Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (IAAF) ратифицира три световни рекорда за юноши. Официално бяха признати върховите постижения на 60 метра с препятствия, гюле за юноши и овчарски скок за девойки. След близо 2-годишно забавяне бе зачетено постижението на 60 м/пр. (99 см) на Дейвид Омореги (Вбр) - 7.50 сек., което бе постигнато на състезание в Кардиф на 9 март 2014 г.

Причината за забавянето бе, че същия ден Вилхелм Белосян (Фр) постигна 7.48 сек. на същата дисциплина и резултатът на британеца не бе предложен за ратифициране. След като се оказа, че постижението на Белосян не е постигнато според изискванията, рекордът на Омореги бе предложен за ратифициране. Сърекордьор с Омореги е и Констадинос Дувалидис (Гър), който постигна 7.50 сек. в Пеания през 2006 г. Световната атлетическа централа призна и рекорда на новозеландката Елиза Маккартни, която на 19 декември скочи 4.64 м на овчарски скок Окланд.

IAAF ратифицира и един световен рекорд, постигнат през 2016 г. - на Конрад Буковиецки, който постигна с 6 кг гюле 22.48 в зала на 8 януари в Торун.