Непосилен наем за Националния стадион "Васил Левски” принуди Българска федерация по лека атлетика да изтегли свое състезание от спортното съоръжение.

Първото състезание на писта за сезона 5-и турнир за деца, юноши и девойки "Цветанка Христова” ще се проведе на 30 април, но не в Борисовата градина, а на стадиона на НСА "Васил Левски”.

Причината е финансова, информира bgathletic.com. От Министерството на физическото възпитание и спорта са поискали близо 6000 лв. за еднодневно ползване на Националния стадион.

"За първи път от Министерството ни искат авансово плащане за съоръжение, каза президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. – За наем поискаха 3000 лв. без ДДС, 500 лв. без ДДС за озвучаване за 8 часа и по 100 лв. за всеки следващ час, 2000 лв. за почистване. Общата сума надхвърля целия бюджет на турнира. От НСА не ни искат никакъв наем. Това са фактите. Изключвам моментите, че става дума за деца, за Цветанка Христова.”

Турнирът започва в 12.00 часа на 30 април, а от 9.30 часа ще има демонстрация на програмата "Детска атлетика”. Всички деца ще могат да се включат в заниманието.