Спортист №1 на България за 2016 година Мирела Демирева ще се опита да покрие норматива за Световното първенство по лека атлетика в Лондон през август още в четвъртък. Сребърната медалистка в скока на височина от Олимпийските игри в Рио де Жанейро и от Европейското първенство в Амстердам през миналата година все още няма 1.94 м през сезона, колкото е котата за участие на планетарния форум от 4 до 13 август.

В събота Демирева спечели скока на височина на международния турнир “Самарско знаме” в Стара Загора с личен рекорд за сезона от 1.90 м, но направи три грешки на 1.94 м.

Надпреварта в Лозана отново ще я срещне с най-добрите състезателки в сектора. На старт ще застант олимпийската и европейска шампионка от миналата година Рут Бейтия (Испания), водачката в световната ранглиста за сезона с 2.04 м Мария Ласицкене (Русия), световната шампионка в зала от Сопот 2014 Камила Личвинко (Полша), европейската златна медалистка от Прага 2017 Айрине Палшите (Литва), италианската звезда Алесия Трост, Морган Лейк (Великобритания) и Софи Скуг (Швеция).