Европейският шампион на 3000 метра стипълчейз за младежи под 23 години от Талин 2015 Митко Ценов беше избран за Спортист №1 за месец юли в традиционната анкета на Пресклуб "България". Йоло Николов получи наградата за Треньор №1 за изминалия месец.

Талантът от Мездра заслужи първата позиция, след като изпревари сестрите Габриела и Стефани Стоеви (победителки на Откритото първенство на Русия по бадминтон) и сребърния медалист на 100 м от шампионата на Стария континент в Талин Денис Димитров.

"Радвам се много за тази година, която измина. Справихме се с тези три основни състезания, които бяхме планували - отборната купа в Стара Загора, Европейското до 23 години и Диамантената лига", каза Ценов по време на награждаването днес.

Треньорът му Йоло Николов добави: "През тази година цялостно подготовката мина добре, за което искам да благодаря на министър Кралев и на БФЛА. Също искам да благодаря на община Мездра и община Якоруда. Подсигуриха ни подготовка, която ни даде възможност да бъдем конкурентоспособни на световно ниво. Видя се в Европа, Митко се представи много добре, взе една европейска титла, която чакаше две години. На Европейката купа в България отново записа две победи."