Правилото на МОК, според което наказани заради допинг спортисти нямат право да участват на последващите Олимпийски игри, не засяга Тезджан Наимова и Даниела Йорданова. Това потвърдиха от МОК след запитване на БОК.

„Трябва да имаме предвид, че тези правила се прилагат само за „каквито и да е нарушения на антидопинговите правила, извършени от 1 юли 2008 г. нататък". Затова тези правила не засягат нарушения, извършени през месец юни 2008 г. Като общо правило се счита, че нарушението на антидопинговите правила е извършено в момента (датата) на взимане на пробата, от която е установен неблагоприятния аналитичен резултат (а не датата, на която резултатът е оповестен)", е становището на МОК, пише bgathletic.

Това означава, че Наимова и Йорданова изобщо не влизат в застрашените от недопускане в Лондон 2012 спортисти. Положителната проба на Даниела е от 13 юни 2008 г. (наказанието й беше от 19 август 2008 г.). Тезджан е разследвана за манипулиране на допинг проба от месец май 2008 г.(наказанието й влезе в сила от 30 септември 2008 г.).