Първият български медалист от олимпийски игри Борис Георгиев ще бъде специален гост на маратона в Каварна, който ще се проведе на 7 май. Моката е известен фен на леката атлетика и в последните години често посещава подобни състезания.

”Дано отново атлетиката ни извади голям шампион като Стефка Костадинова”, пожелал Георгиев на организаторите на турнира.

„Радваме се, че Моката обича проявите на федерация по лека атлетика. Той беше гост на Европейското първенство по планинско бягане в Сапарева баня, сега ще бъде и в Каварна", каза президентът на БФЛА Добромир Карамаринов на пресконференция, на която присъства и кметът на Каварна Цонко Цонев.

Те потвърдиха, че на старт ще застанат миналогодишните победители Обед Кипкуруи (Кения) и Даниела Чирлан (Румъния). Освен тях ще участват състезатели от Мароко, Етиопия, Русия, Беларус, Полша, Финландия, Унгария, Франция, Германия, Холандия, Украйна.

България ще бъде представена от Милка Михайлова, Силвия Дънекова, Румяна Пановска, Христо Стефанов, Шабан Мустафа и Станислав Ламбев.