"Бях готова и за златото", коментира Александра Начева след спечелването на сребърния медал в тройния скок от световното първенство за юноши и девойки под 18 години, което се проведе в Найроби (Кения). Талантливата българка записа национален рекорд от 13.54 метра.
 
"Този път успяхме да съчетаем по-добре емоциите и другите неща. Квалификацията не премина по план, но след това успях да се концентрирам за финала. В този ден се чувствах много стабилна за такива големи опити и мисля, че го показах", коментира Начева при завръщането си снощи в България. 

"Смятам, че бях готова и за златото, но така се получи този опит (б.р. - 13.54 м) - без дъска. Иначе 20 сантиметра отгоре нямаше да са никак зле за първото място, но явно така е трябвало да стане", каза 15-годишната атлетка.
 
"Тя се събра в третия опит в квалификацията, което най-много ми хареса за това състезание, защото то можеше да приключи много рано за нея. Нямаме време да се възстанови за Европейското до 20 години. Утре (б.р. - в понеделник) имаме лека тренировка, сменяме багажите и тръгваме за Гросето. Много трудно можем да се възстановим, но тя сега е набрала инерция и може да се представи добре и в Италия", каза треньорът на Начева - Стойко Цонов.

Европейският шампионат до 20 години ще се проведе от 20 до 23 юли в Гросето. 

Кадри Sportal.bg: