Националният треньор в хвърлянето на копие Кольо Нешев ще работи за старозагорския клуб Берое. Нешев ще създава и развива Център по хвърляния към тима.

"Идеята е да развиваме най-вече детско-юношеския спорт. Стара Загора да има състезатели във всички възрастови групи между 10 и 15 години, в четирите хвърляния – на копие, диск, чук и тласкане на гюле. Лично моята мечта е да се занимавам с треньорска дейност, сподели за NBP.bg Нешев.

Роденият в Казанлък атлет е 12-кратен държавен шампион, участник на Олимпийските игри в Пекин 2008. Нешев започва своята състезателна кариера като юноша в ЛК „Казанлък“ (1997-2000), с наставник европейската и световна шампионка по мятане на диск Цветанка Христова. През 2006-2007 г. той е треньор в родния си град, а по-късно за кратко е развивал спорта и в Германия. През последните години е в София, състезател на Академик - София, където се подготвя сам.

"Първите ми впечатления от Стара Загора са отлични, каза още Кольо Нешев. - Условията за развитие на хвърлянията са много добри. Надявам се да направим добра селекция в началото на учебната година."