Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков закри днес в Сливен финалите по футбол от Ученическите игри за юноши (8-10 клас). На тържествена церемония на стадион "Хаджи Димитър" той връчи наградите на победителите и успоредно с това даде началото на финалите по лека атлетика за същата възрастова група, които започнаха преди обяд.

Министър Нейков поздрави шампионите във футболната надпревара и пожела постоянство и още повече резултати, за да може през следващата година тези, които не са доволни от класирането да подобрят резултатите си.

"Продължаваме с кампанията на спортното министерство. За град Сливен отпуснахме близо 200 000 лева за покритата лекоатлетическа писта. В бъдеще ще продължим да инвестираме в Сливен за спортната база с помощта на кмета и на общината", каза Нейков.

След оспорвана четиридневна надпревара Купата и златните медали във футболните финали спечелиха юношите на СОУ "Н. Вапцаров" (Пловдив). В мача за първото място те се наложиха с 1:0 над съперниците си от СОУ "Найден Геров" (Варна), които се окичиха със сребърните отличия, пише sliven-sport. Трети се класираха футболистите на СОУ "Васил Левски" (Севлиево), надделяли в малкия финал над тима на ПГИМ "Йордан Захариев" (Кюстендил) с 1:0.

Отборът на ПМГ "Добри Чинтулов" (Сливен) зае петото място, а шести се класираха възпитаниците на СОУ "Христо Данов" (София).

За голмайстор на турнира бе награден Венцислав Гюзелев от тима на Пловдив, който получи плакет от кмета Йордан Лечков. /БЛИЦ