Държавният шампион в тласкането на гюле и мятането на диск Росен Карамфилов и Ива Димова, шампионка с тима на КЛАСА на 4х100 м, бяха наградени като най-добре представилите се атлети сред студентите на НСА „Васил Левски” по време на официалната церемония за Спортист на НСА за 2013 година. Карамфилов е и бронзов медалист в мятането на диск от Балканиадата в Стара Загора 2013.

Двамата атлети бяха сред 11-те отличени от ръководството на НСА спортисти с високи спортни резултати на държавни първенства за 2013.

Награди имаше и за десет спортисти на НСА „Васил Левски“ с високи спортни резултати на Световни и Европейски първенства за 2013 година. Спортистите бяха наградени с парични суми и подаръци.

Спортист №1 на НСА за 2013 г. е Евелина Николова. Тя се състезава в сумо и борба. Николова е бронзова медалистка от европейското първенство за девойки в свободната борба, а в сумото е европейска вицешампионка за жени и шампионка за девойки. Николова получи награда от 2000 лв., която ще бъде под формата на едногодишна стипендия.

Треньор на годината на НСА е гл. ас. Рашо Макавеев - треньор по свободна борба към СК „НСА-Академик“.

От името на министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева беше връчен чек на Светослав Георгиев Георгиев. Наградата е по предложение на Студентски съвет на НСА. Георгиев е държавен шампион на 100м и скок на дължина за Параолимпийци, също така е включен в олимпийския отбор на България за участие на предстоящата зимна Олимпиада в Сочи- 2014 в дисциплините 1200м и 10000м ски бягане.

По време на церемонията се проведе и поредната благотворителна акция, организирана от Студентски съвет на НСА, за подкрепа на пострадалия студент на Академията Георги Огнянов, който получи сериозна травма по време на състезание през 2010 г. и има нужда от финансова помощ за лечението си в чужбина.