Неделният ден на екстремния бегач и ориентировач Кирил Николов беше не само изтощителен заради поредното тежко състезание, а и изключително вълнуващ и емоционален. Дизела се шашна от случилото се на втория кръг от сезон 2017 в световните серии по скай рънинг. Българинът завърши на 12-ото място в състезанието "Zegama Aizkorri", което се проведе в близост до баския град Зегама (Испания). 

Дълго след финала Николов все още не можеше да повярва, че по планинското и на места доста каменисто трасе е имало толкова много публика - около 10 хиляди. На кадрите ясно се вижда как екзалтираните фенове подкрепят шумно всеки един от бегачите и дори не пропускат шанса да ги докоснат. 

"За днешното състезание Zegama Aizkorri може да се говори много. Това, което ще видите във видеото обаче - не може да се преразкаже. Tрябва да се преживее. Уникално състезание, 12 място за мен, а рекорда на Килиан Хорнет на трасето беше подобрен от първите двама. Най-доброто от сезона по скайрънинг, надявам се - тепърва предстои...", написа Дизела на страницата си във "Фейсбук".