Обида от бившия световен рекордьор на 100 метра е накарала новата ямайска звезда Йохан Блейк да спечели световната титла. Това разкри личният треньор на 21-годишния спринтьор Глен Милс, който работи и с Юсеин Болт.

“Пауъл победи Йохан на шампионата на Ямайка и му каза: “Това е работа за мъже, не за момченца”. Не мога да повярвам, че голям състезател като него може да се държи така неуважително към съперник. Думите му обаче мотивираха Йохан и той показа качествата си. В Даегу резултатите му не бяха силни, но той бе с контузия”, разкри известният треньор.

Блейк вече прякор и е наричан от фенове и специалисти Перлата. “Йохан има още много работа на 100 метра. Крачката му не е добра, на Световното вятърът му повлия, в Цюрих се препъна, а в Берлин почти излезе от коридора. Въпреки това смятам, че той ще отиде на Олимпиадата в Лондон като фаворит”, добави Милс.

В Даегу (Южна Корея) Блейк стана най-младият шампион на 100 метра. Той вече има и световен рекорд в щафетата на 4х100 метра с Неста Картър, Майкъл Фрейтър и Юсеин Болт.

Талантът показа и забележителни резултати на 200 метра. Той спечели турнир в Брюксел (Белгия) с 19,26 секунди. Това е второто най-добро време в историята на дисциплината, като по-бързо е бягал само рекордьорът Юсеин Болт – 19.19 секунди.