Организаторите на турнира от Диамантената лига "Херкулес" в Монако обявиха, че още четирима световни шампиони ще застанат на старт на 15 юли. Трикратният световен първенец на 1500 метра Асбел Кипроп ще запише участие в коронната си дисциплина. Личният рекорд на Кипроп на 1500 м е 3:26.69 мин. Той записа този изключителен резултат при солово изпълнение в Монако през миналата година. С това постижение той се нареди на трето място във вечната ранглиста на дисциплината и остана на 0.69 сек от световния рекорд.

Сред световните шампиони, които ще запишат участие в Монако на 15 юли, е и южноафриканецът Уейд ван Нийкерк, който ще направи своя дебют на "Херкулес". Миналата година той спечели планетарната титла на 400 м в Пекин с рекорд на Африка от 43.48 сек, като с този резултат излезе на четвърто място във вечната ранглиста на дисциплината.  

Носителят на три диамантени трофея в мятането на диск и световен шампион в дисциплината Пьотр Малаховски също ще е сред състезателите в Монако. 

Световният първенец от Пекин 2015 в скока на височина Дерек Друин (Канада) ще стартира на турнира "Херкулес" за трети път в своята кариера.