Британецът Крейг Пикеринг е поредният спринтьор, който реши да опита късмета си в бобслея. Той е решил трайно да смени леката атлетика със зимния спорт. 26-годишният атлет участва в спринта на 100 м на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г., но пропусна Игрите в Лондон това лято заради контузия. Финансирането на спринтьора беше спряно от местната атлетическа федерация по-рано през годината. Пикеринг се надява, че ще стане поредният спортист, който е участвал на Летни и Зимни олимпийски игри.

В момента основната му цел е участие на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г., но Пикеринг смята, че с това няма да приключи увлечението му по бобслея, а възнамерява да продължи спортната си кариера в зимните спортове.

"Разочароващо е, защото се чувствах достатъчно добър, за да получа финансиране от атлетическата федерация", сподели Пикеринг, който смята да се състезава през зимния атлетически сезон на 2013 година.

"Аз съм в атлетиката толкова дълго време, че вече започнах да се чувствам малко преситен. Това е ново предизвикателство и наистина съм развълнуван от него. Няма да съм в бобслея само за Олимпиадата в Сочи през 2014 г. и след това да се върна към атлетиката, искам да остана в този спорт дълго време", допълни Пикеринг. "Тренировките в бобслея и тези в атлетиката не са толкова различни, така че първоначалният план е да участвам на някои атлетически състезания в зала, както и в бобслея", допълни спринтьорът.

Припомняме, че американската атлетка Лоло Джоунс вече се подготвя за състезания по бобслей.