Асафа Пауъл от Ямайка спечели на два пъти стринта на 100 метра на състезанието “Златен шпайк” в Острана, но записа само една победа. Той триумфира в надпреварата, но след това стана ясно, че трябва да има ново надбягване заради фаулстарт.
 
Пауъл пробяга дистанцията за 9,97 секунди, за да разбере, че Кемар Хайман от Каймановите острови е бил дисквалифициран заради фаулстарт. Бившият световен рекордьор обаче запази концентрацията си и спечели с време 10,06 секунди. Втори остана Ким Колинс от Сейнт Китс и Невис (10,08 секунди). Трето място зае американецът Майк Роджърс – 10,16 секунди.
 
В овчарския скок при мъжете олимпийският шампион Рено Лавийени от Франция подобри рекорда на състезанието, преодолявайки 5,92 метра. Резултатът му е само с 3 сантиметра по-слаб от най-доброто постижение за сезона, което той направи в Юджин в началото на месеца.
 
Олимпийската шампионка Тирунеш Дибаба от Етиопия даде второто най-добро време за сезона в бягането на 10 000 метра – 30:26,67 минути. Чехът Ян Весели триумфира в хвърлянето на копие с 87,58 метра. Това е само с 2 сантиметра по-малко от най-добрия резултат за сезона на Теро Питкамяки от Финландия.