Габриела Петрова завърши на пето място в скок дължина на европейското първенство в Цюрих. Тя направи най-доброто си отличие до момента в кариерата още от първия опит - 14.13 метра.

„Много съм щастлива от развоя на състезанието. Дори не очаквах такъв резултат. Лошото е, че си ударих глезена още във втория опит на квалификацията. Тук е мястото да благодаря и на д-р Лозанов, който днес се намеси с интервенции, както и на Симоне Колио, нашият масажист, който два дни ми помагаше с процедури. Благодаря на треньора ми, който направи невъзможното тази година да ме възстанови от всички контуизии, благодаря на семейството ми, на приятелите ми, на всички. Изключително съм щастлива. Намесата на д-р Лозанов и Симоне беше безценна. На финала целта ми беше да направя нещо в първия опит, защото знаех, че може би кракът ми няма да може да издържи до края на състезанието. Така и стана”, заяви Габриела Петрова пред Bgathletic.com

„Много благодаря на Българска федерация по лека атлетика и специално на Добромир Карамаринов за гласуваното доверие, защото тази година, както знаете, аз нямам старт. Беше ми трудно откъм страна на контузии и това, че Карамаринов ми гласува доверие и ме допусна да участвам беше много голямо жест за мен. Дано да съм го зарадвала, както и всички останали”, каза още Петрова преди да отиде да даде допинг контрол.