Планински маратон "Сливен" също подкрепя световното бягане "Wings for Life" ("Крила за живот"), което означава, че по време на състезанието участниците ще могат да гонят не само добро класиране, но и за да подкрепят инициативата. 

Планинският маратон ще се проведе утре в дисциплините планинско бягане и колоездене. В 7:30 часа ще бъде даден стартът на колоездачите, които ще се състезават в четири дистанции - три шосейни маршрута и един планински - SR Brevet 218 км, 163 км Brevet, 57 км велотур и 73 км планинско колоездене. 

Стартът на трите маршрута за бягане - 18, 32 и 54 км, ще бъде в 8:30 часа от центъра на Сливен - пред сградата на общината. По трасето ще има маркировка с отличителни червено-бели ленти, а на местата, където бегачите ще се отклоняват, ще има хора, които да им дават указания. 

Състезателите ще имат възможност да се насладят на красивия Сливенски балкан, тъй като маршрутите преминават през манастира "Свети Спас", местността Бялата вода, Трите буки, връх Българка, Драгиева чешма, Харамията, Даулите, Меча поляна, връх Голяма Чаталка и други. 

Най-бързите маратонци ще си разпределят награден фонд от малко повече от 3 хиляди лева и много предметни награди. За всеки завършил участник в контролното време е предвиден сувенир. Записалите се за участие са над 100, а сред стартиращите на 54 километра са едни от най-добрите ни ултрамаратонци - Антония Григорова, Андрей Гридин, Ивайло Атанасов, Ивайло Хаджиев, Александър Спасов и др. 

Регистрираните бегачи - ТУК!

Oще за Планински маратон "Сливен" - ТУК!

В състезанието ще участват и доста ентусиасти, които осъзнават, че нямат шанс за призово класиране, но имат желание да тестват възможностите си. Организаторите повдигнаха 

"На подкрепителните пунктове ще има изотонични напитки, а само на два от тях ще има по шише ракия", повдигнаха завесата преди часове организаторите.