Президентът на Българска федарация лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов е новия шеф на Балканската атлетическа асоциация (БАА). Това стана по време на изборния конгрес на БАА в Белград, който е в програмата на календарната конференция на Европейската атлетика (ЕА). Участие в конгреса на БАА взеха делегати на Сърбия, Румъния, Гърция, Турция, Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Черна гора, Молдова и България.

Всички те гласуваха единодушно Карамаринов да смени на поста Василис Севатис, който е и шеф на гръцката атлетическа асоциация.

"Когато 10 страни ти гласуват доверие, това освен, че е приятно и е престижно за България, е и голяма отговорност, защото Балканите трябва да заемат своето достойно място на европейската атлетическа карта", коментира от Белград Карамаринов.

"Балканската атлетическа асоциация има големи традиции. Балканиадите са първите отборни шампионати по лека атлетика в Европа. Моята амбиция е Балканската атлетическа асоциация да не бъде само шапка под която се провеждат състезания, а да направим истинска структура, която всяка година на балканско ниво освен различни видове състезания да организира семинари и обучителни програми в нашия спорт. По моя идея от 2011 г. ще се направи Балканска гала вечер. Тя ще се провежда в края на годината и на нея ще бъдат награждавани най-добрите атлет и атлетка на годината. Вече знам от къде ще осигуря финансиране за първата гала", добави той./БЛИЦ