Най-добрите лекоатлети ще ни представят на Европейско отборно първенство – втора Лига в Банска Бистрица, Словакия. Тимът заминава на 18 юни, а стартовете са на 20-и и 21-и.

В повечето дисциплини ще имаме представители, обяви шефът на федерацията Добромир Карамаринов. Целта е класиране в по-горна дивизия, което ще изиска първо или второ място в крайното класиране. То се формира на базата точки от отделните състезатели.

На Европейското ще участват Ивет Лалова, Ина Ефтимова, Десислав Гунев, Момчил Караилиев, Ваня Стамболова, Венелина Венева и др. Нашите ще бъдат в конкуренция с отборите на Австрия, Хърватия, Кипър, Ейре, Латвия, Литва и домакините от Словакия.

„Имаме слаби места, но разчитаме силните ни състезатели да се представят добре и да вземат максимума от дисциплините си”, заяви Карамаринов. Той поясни, че на това състезание ще има много нововъведения в регламента, с които ще трябва да се съобразява всеки.

При фалстарт в спринтовите дисциплини състезателят ще бъде дисквалифициран. Сериозни промени ще има и в дисциплините скок на дължина и троен скок, където ще ни представя капитанът на националите Николай Атанасов – Джоко./БЛИЦ