Шесткратният олимпийски шампион Юсейн Болт (Ямайка) може и да направи първия си старт на турнир от Диамантената лига в Лондон. Британският финансов министър Джордж Осбърн се съгласи да се прави еднократно изключение от тежките данъчни условия на Острова, каращи големите звезди да отказват стартове там.

Според данъчната система на Острова, ако един чужденец се състезава веднъж във Великобритания и пет пъти някъде другаде, британските данъчни власти ще изискат 1/6 от всичко, което е спечелил по целия свят.

Последният комерсиален турнир за най-бързия човек в света в Англия беше през 2009 г.

"Правителството е твърдо решено да направи всичко възможно за олимпийските наследство”, каза Осбърн.

Диамантеният турнир в Лондон на 27 юли 2013 г. ще се проведе не както до сега в района на „Кристал Палас”, а на Олимпийския стадион. Очаква се всички 80 000 места на съоръжението да се напълнят, особено ако трикратния шампион от Игрите през 2012 г. Болт се върне на стадиона.

От правителството на Великобритания обявиха още в края на 2011 г., че планират да направят промени в данъчните си закони, които да убедят световни звезди в спорта да стартират на местните състезания. Освен Болт и редица величия в останалите спортове подминават Великобритания в изготвянето си на годишния си календар. Тенисистът Рафаел Надал е един от негодуващите срещу данъчната система във Великобритания.