Елитни спортисти и непрофесионалисти са се записали вече в стартовия лист на екстремното състезание "Можеш ли да се изкачиш по-бързо от лифта?". До момента участие са заявили 100 души.
 
Нетрадиционната, но изключително изморителна надпревара ще се проведе на 26 юли (неделя) от долна станция на лифта "Бай Кръстьо" над Драгалевци.

Сред фаворитите за първото място е легендата в планинското бягане Кирил Николов. Дизела вече е надбягвал Драгалефския лифт, но отново иска да се докаже.

Стартът е на надморска височина 925 м, а финала на горна станция в местността "Бай Кръстьо" (1370 м). Дължината на трасето е 1,8 км, а сборната денивилация е 411 м. Организатор на атрактивното състезание е "Витоша сдружение Маратон и с подкрепата на MaxSport, Fibank, Salomon, Suunto, EA7 и Siven. Регистрирането на състезателите ще се проведе от 8,30 до 9,30 ч на долна станция на лифта. Масовият старт е в 10,00 ч, като всички участници ще могат да пробват късмета си в томболата. Стартът за професионалните състезатели е в 10,30 м, като тези успели да изпреварят лифта си разпределят джакпот от 3000 лв, като парите за първия са 1000 лв. За участниците в масовото бягане е организирана томбола на лотариен принцип с повече от 40 материални награди от Fibank, Salomon и Siven (спортни сакове, тениски за бягане, шапки, часовник Suunto и др.).

Условието за участие е навършени 16 г., като такса записване за подалите заявки до 24 юли няма. Тези които се записват директно в деня на участието ще трябва да платят такса от 5 лв. Организаторите са осигурили извозване на багаж на участниците от старта до финала. На финала ще бъде организиран подкрепителен пункт с вода и плодове. Всеки участник може да ползва лифта за слизане след награждаването срещу представен стартов номер.