Допингпроверките по време на голямо първенство са ежедневие, но не и проверките за наркотици. Георги Иванов и треньорът му Борис Воденичаров се сблъскаха с второто, научи BGathletic.com. Стаята на българите, които са в хотел "Орбис Посейдон" в Гданск (Полша) за участието си на световното първенство в зала „Ерго Арена” от 7 март, беше претърсена за наркотици тази сутрин.

Акцията беше извършена от полицай с обучено куче. Шестгодишното куче с име Теди не открило нищо нередно сред багажа на българите, а полицаят бил изключително любезен с Иванов и Воденичаров. Националният ни рекордьор разпитал за кучето, а пазителят на реда дори позволил да се направи снимка.

„Само му каза „седни” и кучето веднага седна готово за снимка. Ние сме в първата стая на етажа и ни провериха първи, след това мисля, че провериха и останалите стаи”, каза за BGathletic.com Иванов.

Националният ни рекордьор тренира в Сопот от понеделник, а днес в Полша пристига и другата ни представителка на световното първенство – Радослава Мавродиева.