Президентът на българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов подкрепя предложението на шефа на Европейската атлетическа асоциация (ЕАА) Свен Арне Хансен за ревизиране на световните рекорди. Както е известно, норвежецът излезе с подобно предложение, което засяга и световният рекорд на Стефка Костадинова от 30 август 1987 година - 209 сантиметра в скока на височина.

Добромир Карамаринов е президент на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) и първи вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация (ЕАА). От тази позиция той подкрепя предложението на шефа си в Европейската атлетическа асоциация, но се появяват много въпроси. Един от тях е защо Карамаринов подкрепя предложение, което е срещу БЪЛГАРСКИЯ световен рекорд на Стефка Костадинова.

Ето какво е написал Карамаринов в профила си в Туитър: От името на 17 балкански атлетически асоциации напълно подкрепяме предложението и вярваме, че това е жизненоважна стъпка към по-добро бъдеще.

И какво пита Елена Аникина от Руския олимпийски комитет: Интересувам се - наистина ли господин Карамаринов, има писмена подкрепа от всички 17 страни? Колко атлети от този регион ще загубят своите рекорди?