На 25 ноември в столичен клуб се проведе парти, организирано от бегачи - aматьори, на което бяха отличени най-добрите в различни категории. През 2013 г. в социалните мрежи е създадена група - "Бягане за здраве. Състезания.", целяща да обедини разрастващото се „бегаческо общество“, а към днешна дата нейната численост е почти 4000 човека. Безспорен факт е развитието на аматьорското бягане в страната ни, организирането на все повече прояви, в които взимат участие все повече любители на спорта.

Създателите на групата в края на всяка календарна година инициират номинации, на които всеки член на „обществото“ има право да предлага кандидати в предварително предложени категории. Специално избрана безпристрастна комисия пък избира победителите.

Церемонията по връчване на тазгодишните награди бе подкрепена от спонсори, които осигуриха наем на заведението за провеждане на тържеството, както и награди за победителите. Отличените получиха и специални – ръчно изработени призове, а партито уважиха много приятели на бягането.

Идеята на анкетата е да поощрява аматьорското бягане и именно поради тази причина сред отличените не попаднаха звездите Кирил Николов - Дизела, Андрей Гридин, Антония Григорова и др. Гридин и Григорова уважиха партито.

Победителят в една от категориите – Ивайло Кожухаров долетя от Италия, за да се присъедини към веселото тържество.

Инициаторите и организаторите на събитието „Годишни награди за любители - бегачи 2016“ са горди от факта, че бягането събира и сплотява все повече хора.

Победителите в отделните категории:

ДЕБЮТ ЖЕНИ
Сабина Николова

ДЕБЮТ МЪЖЕ
Росен Русев

ПРОГРЕС ЖЕНИ
Тоня Цвяткова

ПРОГРЕС МЪЖЕ
Дилян Бояджиев

МАШИНА ЖЕНИ
Десислава Христова

МАШИНА МЪЖЕ
Ивайло Атанасов

МОДНА ИКОНА ЖЕНИ
Маги Енева

МОДНА ИКОНА МЪЖЕ
Ивайло Кожухаров

ЧЕСТНА ИГРА
Мирослав Спасов

ГАФ
Пламен Цукев

ПРИКЛЮЧЕНЕЦ
Никола Николов

ЛЮБИМЕЦ НА ПУБЛИКАТА
Ивайло Хаджиев