62-годишната американка Синди Фелпс, която живее във Варна, засега е най-възрастният участник в третото издание на Великденския крос, организиран от клуб „Зелена стъпка“. Най-малките участници са 11-годишни, обявиха на пресконференция организаторите - председателят на „Зелена стъпка“ Цоньо Пенев и членовете на управителния съвет Цветанка Пенчева и Христо Христов, пише e-Razgrad.

Бяганията ще са на 30 април – Велика събота, в идеалния център на Разград, което заслужава адмирации, защото участниците ще имат и повече публика.

Стартът е общ – на Ларгото, от там на изток по пешеходния бул. „България“, въртене по кръговото за влизане в ул. „Св.св. Кирил и Методий“, около градинката на Часовниковата кула и по ул. „Искър“ до финала – точно 1 километър.

Бягащите пет километра ще получават на всяка обиколка цветна гривна, удостоверяваща изминатата разстояние. Контролното време за финиширане е 1 час. Изискване за щафетата 5Х1 км е в нея да има поне една дама.

За всички участници във „Великденския крос“ е осигурен кетъринг от плодове и вода. Чрез жребий един от завършилите дистанция 5 километра ще получи топка с автографи на играчи на „Лудогорец“, подарък от футболния клуб. Благодарение на спомоществователството на община Разград, магазин „Яко” и „Амилум България” са осигурени още много награди, като ваучери, с които ще могат да ползват съоръженията на базата на „Лудогорец“ за определен срок.

Датата на кроса не е избрана случайно – идеята е той да бъде повод и място за среща на родените в Разград, които са пръснати из страната и по света.. Записването за Великденския крос продължава до петък. Стартът е в събота в 10 часа.
Още подробности може да бъдат открити на сайта на „Зелена стъпка“: green-foot.net.