Рекорден брой участници са заявили желание да стартират в третото издание на планинското бягане "Витоша моята планина", което е утре (25 септември). Сред записаните 175 за класическата дистанция от 16 км от Бояна до хижа "Алеко" са и водещите български състезатели в дисциплината Милка Михайлова, Добринша Шаламанова и Шабан Мустафа.

За бягането при децата на 3 км от "Алеко" до Платото и обратно до момента има 53 заявки. Стартът на състезанието ще бъде даден в 10:00 часа от вицепрезидента на БОК Йорданка Благоева. Да подкрепят третото издание на "Витоша моята планина" на площада в Бояна ще дойдат звездите на световния сноуборд Радослав Янков и Александра Жекова.

Водещият Део ще участва за трети път в състезанието и отново ще опита да подобри рекорда си в 16-километровата дистанция до хижа "Алеко". За първи път ще стартира и рапърът Играта. Организатори са "Витоша ски" АД и Сдружение "Маратон", а бягането е част от календара на "София - Европейска столица на спорта 2018". Наградният фонд на мабащната проява е 6000 лева. Материалните награди от спонсорите на атрактивната надпревара за томболата сред участниците също са рекордни - 80.

Победителите при мъжете и жените ще получат по 1000 лева и подарък от "МТел", а парични премии ще има за завършилите в то 6. За нов рекорд на трасето ще има допълнителна материална награда от спонсорите. Призовете за 3 км са за първите три момчета и момичета, които ще получат материални награди и медали, а всички успешнo финиширали - подарък. Всички успешно завършили една от двете дистанции ще получат сувенирна тениска.

Още за състезанието - ТУК!