В лекоатлетическата зала във Враца тече ремонт. Към момента е завършено санирането на спортното съоръжение, ремонтът на покрива, подменени са инсталациите, монтирани са отоплителните тела, които ще се загрявят чрез газ.

Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова и изпълнителният директор на националния доверителен ЕкоФонд Камелия Георгиева инспектираха залата тази седмица. Те бяха придружени от кмета Калин Каменов, заместника му Мария Попова и изпълняващият длъжността областен управител Мирослав Комитски.

За ремонтните дейности екофондът е инвестирал 606 000 лв., от които съфинансирането на общината е 130 000 лв, пише вестник „Конкурент”.

„Успяхме да заделим 160 000 лв. за вътрешни ремонтни дейности, включително на прилежащите помещения като съблекални, бани и тоалетни. Надявам се работата да приключи до пролетта и пистата да има коренно различен вид. Ще внесем предложение в общинския съвет и за заделянето на още 110 000 лв. в бюджета за 2017 г. за настилка на пистата“, каза кметът Калин Каменов.