Един от най-добрите ни лекоатлети в последните години Ростислав Димитров ще се завърне официално към състезанията утре. След 6-годишна пауза той ще участва на традиционния турнир “Академик”, който за първи път се провежда в Добрич.

Димитров няма да премери сили с най-добрия ни състезател в тройния скок в последните години Момчил Караилиев, който пропуска надпреварата.

Роденият на 26 декември 1974 година в Русе Димитров се прибра в България миналото лято след престой в САЩ и обяви, че ще се готви за Олимпиадата в Лондон. Неговият най-силен резултат е 17.49 метра, а в зала има 17.26 метра.

Ростислав е трети на Европейското през 1998-а и сребърен медалист от шампионата на Стария континент под покрив през 1993-а. Неговият най-голям успех е второ място на Световното първенство през 1999-а, когато е пред Джонатан Едуардс в класирането, но медалът му е отнет заради ползване на забраненото вещество ефедрин. На олимпийските игри в Сидни през 2000-а той е девети.

На турнир "Академик" ще участват звездите на родната атлетика Ваня Стамболова, Венелина Венева, Инан Ефтимова, както и Николай Атанасов, Виктор Нинов и др.