Легендарният Сергей Бубка гостува в Бургас по покана на кмета Димитър Николов и Българска федерация лека атлетика. Олимпийският и световен шампион участва в символичната първа копка на проекта "Арена Бургас". Украинецът даде подкрепата си за бургаската кандидатура за Европейско първенство по лека атлетика на закрито през 2019 г. Това значително увеличава шансовете й за успех, а дотогава бургазлии ще продължат да разчитат на държавна помощ за изграждане на многофункционална спортна зала.

"Сега мога да потвърдя, че всички хубави неща, които чух за това, което се прави за спорта в Бургас, са верни. Поздравявам кмета Димитър Николов и президента на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов за доброто сътрудничество, което са изградили. Строителството на тази зала ще даде перспектива за развитие на българската лека атлетика, за да може да продължи своите шампионски традиции. Тук на практика доказвате думите на президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах, че спортът строи мостове между хората и държавите”, заяви Сергей Бубка.

Легендата е вицепрезидент на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ), член на Международния олимпийски комитет.