Световният рекордьор в овчарския скок в зала и на открито Сергей Бубка (Украйна) предрече, че върховото му постижение на открито може да бъде подобрено на Световното първенство в Москва следващия месец. Рекордът на Бубка е 6,14 м от 31 юли 1994 г.

"Смятам, че има шанс да видим подобряване на световния рекорд в Москва. Това е най-важното състезание за сезона. Винаги има млади атлети по време на първата година след Олимпиада. Те са млади, дръзки и знаят какво искат. Тези световни рекорди са толкова високи, че никой не може да тръгне към тях. Те мислят най-малко, че могат да опитат да ги подобрят. Спомнян ми колко дързък бях аз в ранните ми години", сподели легендарният украинец.

Бубка посочи като основен претендент за световния му рекорд европейския и олимпийски шампион Рено Лавийени. "Какво като има най-добро постижение 6,03 м? Рено е лидер, какъвто не сме имали преди. Той спечели последователност, носител е на множество титли и стана по-уверен. Все пак не обичам да правя прогнози. Ние просто отразяваме шансовете и възможностите. Елате на "Лужники" през август и ще видите какво ще се случи със собствените си очи", допълни Бубка./БЛИЦ