Слабо състезание проведе рекордьорът на България в тласкането на гюле Георги Иванов на европейското първенство в зала в Белград. Само един опит измериха на атлета ни в квалификацията на дисциплината – 18.94 м. Именно с този опит Иванов започна състезанието си днес, а след това записа два фаула, пише bgathletic. След вторите си опит българинът поиска от съдиите да получи медицинска помощ – „размачкване” от треньора му Галин Костадинов. Това обаче му беше отказано. Така той зае 20-о място и остана и в третото си участие на такъв форум извън финал. Георги обаче беше девети – само на позиция извън финала, на еврошампионата в Прага преди две години.

Сезон 2017 не е на нивото, което Иванов се изстреля в последните години. Петият от световното първенство под покрив през 2014 г. с 21.02 м има 19.81 м тази година. Той не успя да защити и реномето си на балкански лидер, след като стана едва шести на Балканиадата в Белград преди седмица с 18.54 м.

№1 след квалификацията в тласкнаето на гюле е защитаващият титлата си в „Комбанк Арена” Давид Щорл (Гер) – 21.16 м. Над 21 м тласна и Конрад Буковиецки (Пол) – 21.06 м. Само двама атлети без квалификационна норма от 20.50 м ще се състезават във финала тази вечер – Месуд Пезер (Босна и Херцеговина) – 20.13 м, и Михаил Абрамчук (Блрс) – 19.99 м. Португалецът с български произход Цанко Арнаудов също е финалист с 20.52 м.