Ваня Стамболова ще бъде без треньора си Георги Димитров-Корема на световното първенство по лека атлетика. Надпреварата в Москва ще се проведе от 10 до 18 август.

Наставникът се отказва да пътува за руската столица, тъй като иска мястото му да заеме треньорът на Митко Ценов - Йоло Николов.

"От морална гледна точка първи в списъка с треньорите трябваше да е той. Защото е единственият човек, който стана треньор в последните 20 години въпреки системата. Освен това неговият състезател е един от най-големите таланти в атлетиката", коменитра пред "7 дни спорт" Георги Димитров.

Той призна, че Николов е бил готов да си плати престоя, а единствената работа на федерацията е била да му издаде акредитация. От федерацията обясниха, че по правилник за Световното пътуват само треньорите на атлети, покрили А-норматив, а Ценов е с Б-норматив.

"С това, че няма да пътувам, малко провалям подготовката на Ваня, защото там тя ще е сама. Иначе целта за Световното е влизане във финала. След година с толкова тежки контузии, няма как да си поставим по-висока цел", добави Димитров.