Сребърната медалистка на 400 метра с препятствия от Европейското първенство по лека атлетика в Барселона Ваня Стамболова бе раздвоена след отличието си.

“Радвам се за медала и рекорда, естествено, но аз и треньорът ми сме максималисти и искахме титлата. Знаех, че ще бягам под 54,00 секунди. Още в полуфинала се видя, че съм готова за подобен резултат. Имах сили да победя Антюх, макар да не очаквах, че ще бяга толкова силно. Ако не бях изостанала толкова много в началото, спукана й беше работата на рускинята. Всички, които познават моето бягане, знаят, че силата ми е в последните метри. Ако бях на метър-два зад нея, със сигурност щях да я победя във финалния спринт”, заяви сребърната медалистка в микс зоната пред българските журналисти.

Варненката сподели също и, че още не е сигурно дали по-нататък ще се съсредоточи върху бягането на 400 метра с препятствия или върху гладкото на 400 метра: “Нищо не се знае, на треньора ми може да му хрумне другата година да бягам 800 метра например”, пошегува се възпитаничката на Георги Димитров – Корема./БЛИЦ