Стадион "Берое" в Стара Загора за втора поредна година ще бъде домакин на международен турнир по лека атлетика "Самарско знаме". Надпреварата бе възродена след 24-годишно прекъсване благодарение на Общината и СКЛА "Берое". Турнирът започва на 18 юли (събота) в 18:00 часа след официалното откриване на турнира. Първият старт ще бъде в дисциплината 400 метра с препятствия за мъже, а последният от 21:45 часа ще бъде на 400 метра мъже. Входът за зрителите е свободен.

Програмата включва 24 дисциплини, в които участие ще вземат около 240 състезатели от България, Сърбия, ОАЕ, Бахрейн и Катар. Организатори на проявата са клуб по лека атлетика "Берое", българската федерация по лека атлетика и община Стара Загора.

Членът на УС на старозагорския клуб по лека атлетика Емилия Драгиева успокои футболните фенове, че тревата на терена ще остане непокътната, защото в програмата не са включени дисциплините хвърляне на копие и чук.

Голяма част от елитните български лекоатлети - Габриела Петрова, която ще участва само в скока на дължина, Инна Ефтимова, Георги Иванов, Венелина Венева, Денис Димитров и Красимир Брайков, ще участват в турнира.

На турнира "Самарско знаме" ще бъде определен и националният отбор, с който ще участва България на Балканиадата за мъже и жени през месец август в гръцкия град Серес.