Стела Енева спечели за първи път приза за Спортист №1 на месеца в анкетата на Пресклуб България. Параолимпийската е отличничката за месец октомври, когато спечели злато в тласкането на гюле и сребро в мятането на диск от световното първенство за хора с увреждания в Доха. Тя заслужи значката „Златната България” и уикенд за двама в Пампорово.

„Обичам да карам ски, но сега няма ски, няма шейни, дори няма и найлони. Уикендът ще бъде почивка. Аз съм професионален спортист и се предпазвам от травми. Ските са рисков спорт и една травма може да сложи край на цялата ми кариера”, коментира Енева.

„За първи път успях да победя здравите. През всички години в спорта научих три неща – че трябва да обичаш работата си, да прощаваш на хората около теб, защото всеки греши, и че човек никога не трябва да забравя да благодари.

Благодаря, че оценихте моя труд. Конкуренцията при нас непрекъснато нараства, конкуренцията е огромна. Ние сме професионални спортисти. Предстои Параолимпиада и се надявам да се вдигне финансирането ни за подготовка за следващата година”, допълни спортистката.