Ивет Лалова започва днес своето участие в спринта на 200 метра на световното първенство по лека атлетика в Лондон. Целта й е класиране на още един голям финал. Както и през миналата година на олимпийските игри, българката фаворизира бягането на половин обиколка пред късия спринт и насочи подготовката си изцяло в тази посока.
 
След достигнето до полуфинал на 100 метра Лалова застава на старта на 200 м. Тя ще бяга в трета серия. Стартът е в 21:46 часа.

"Готова съм, загрях двигателя. Готвя се за финал на 200 метра, но всичко е въпрос и на късмет", каза 33-годишната Лалова. 
 
Ивет е разпределена в осма пътека, а регламентът за преминаване на полуфинал е първите три от седемте пресявки, както и трите най-добри "губещи" времена. 

По-бързо от българката този сезон сред съперничките й в серията й са били единствено Дийджа Стивънс (САЩ) – 22.09 сек, и Сейшейли Форбс (Ямайка) – 22.71 сек. Ивет е с 22.82 секунди това лято.

Радослава Мавродиева е другата българска представителка в петия ден на Световното в Лондон. За нея началото на квалификацията в тласкането на гюле започва в 22:40 часа. Директно място на финал тя би си осигурила с 18.30 метра. Тази година Мавродиева има постижение над квалификационната норма, но от зимата – 18.36 м, а през лятото сливналийката е с 17.81 м.