Повече от 400 деца от цялата страна участваха в спортните занимания по програма „Развитие на детската атлетика в България“. Тя се финансира от Министерството на младежта и спорта по проект на Българска федерация по лека атлетика със средства в размер на 38 000 лева. Целта на програмата е развитието и популяризирането на детската атлетика чрез организиране на занимания и състезания за деца на възраст от 7 до 12 години. Най-добрите от тях участваха в специализиран спортен лагер в Долна Баня, организиран от Българската федерация по лека атлетика (БФЛА).

Най-добрите във финалното състезание на новата спортна база и стадион в Долна Баня бяха наградени от Гошо Гинчев, съветник на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Присъстваха също координаторът на БФЛА Антон Бонов и представители на Община Долна Баня.

„Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по лека атлетика правят всичко възможно, за да могат повече деца да се докоснат до Царицата на спортовете и да се запалят по нея още в най-ранна възраст. Вярваме, че нашата съвместна реализация на Програма „Развитие на детската атлетика в България“ ще даде резултати и сред вас се намират бъдещи шампиони и рекордьори“, каза Гошо Гинчев пред младите спортисти.

Съветникът на министъра увери децата и техните родители, че спортното министерство ще продължи да полага грижи за развитието и успешната кариера на подрастващите. В знак на благодарност за оказаната подкрепа организаторите в лицето на БФЛА и Община Долна Баня връчиха почетни плакети на съветника на министър Кралев – Гошо Гинчев и на държавния експерт в ММС Данаил Танев за принос в развитието на детската атлетика. Плакети получиха и инструкторите Магдалена Христова и Андрей Рангелов.