Българският лекоатлет Йоло Николов публикува на профила си във „Фейсбук“ своята гледна точка за представянето си на европейското първенство по лека атлетика, което се проведе в Амстердам през миналата седмица.

„Сега да стане ясно едно - Йоло Николов е всичко друго, но не и професионален спортист. Йоло има поне 5-6 други професии, в които е доста по-ангажиран и по-голям професионалист. Бягането му е хоби от момента, в който реши да бъде треньор, шофьор, строител, медицинско лице и още няколко длъжности по неволя. Много е жалко, че човек, който е истински любител на бягането, подчертавам ЛЮБИТЕЛ, успява да побеждава „професионалистите” в България.

Този любител е спечелил около 20 държавни титли за последните 3 г. в какви ли не дистанции /маратон, полумаратон, 10 000 м, 5 000 м, 3 000 м с препятствия/. И още по-жалко е, че ако Йоло не бе треньор, може би титлите за тези 3 г. щяха да са 50-60, защото Йоло е побеждаван основно от състезателите, които сам тренира. Участието на Йоло в Амстердам бе по желание на БФЛА, не по негово лично. Йоло благодари на БФЛА за гласуваното му доверие и шанса да участва като атлет на европейското първенство. Извинява се на всички, които е разочаровал с представянето си и най-вече на самия себе си, защото по-разочарован от него няма.

Йоло трябваше да бъде в Амстердам като треньор на двама участници и присъствието му там бе 99% породено от тази причина и 1% - от други причини. Йоло получава сумата от 300 лв. месечно, за да е треньор, подчертавам ТРЕНЬОР на двама олимпийци и с това се изчерпва професионализмът му, като наставник. Всичко останало е дар от Господ. Ако на някой не му е харесало показаното от него в Амстердам, нека да открие друг участник преживяващ с 300 лв. или 150 евро месечно и работещ на 5 места едновременно.

P.S. На същия този Йоло му бе предложена работа в Амстердам за 6000 лв. /3000 евро месечно/ като треньор на деца и непрофесионалисти за 2 ч. на ден, 6 дни в седмицата. Но, Глупакът Йоло ще продължава да се бори за България, ще тренира олимпийци и европейски медалисти за 300 лв или умопомрачителните за холандците 150 евро месечно.”