Световната шампионка в седмобоя Татяна Чернова няма да може да защити титлата си на световното първенство по лека атлетика в Москва заради контузия.
 
25-годишната Чернова има контузия на коляното, получена по време на бягане на 100 метра с препятствия на шампионата на Русия преди седмица. Под въпрос е участието на другата голяма звезда на седмобоя - Джесика Енис-Хил (Вбр).
 
В отбора на Русия за световното първенство попаднаха 119 атлети, от които 12 олимпийски шампиони. От Руската федерация по лека атлетика поставиха цел от 6 златни медала и общо 16 отличия от световното първенство (10-18 август). Това ще бъде първото голямо атлетическо събитие в Москва от олимпийските игри през 1980 г.
 
Надеждите за медал са свързани с Елена Исинбаева (овчарски скок), Юлия Зарипова (3000 метра стипълчейс), Олга Канискина и Елена Лашманова (20 км спортно ходене), Мария Абакумова (копие), Анна Чичерова и Иван Ухов (скок на височина), Алексей Менков и Елена Соколова (скок на дължина), Наталия Антюх (400 метра с препятствия), Татяна Лисенко (чук) и Мария Савинова (800 метра).