Телевизия BBT ще излъчи пряко световното първенство по полумаратон, което ще се проведе в Каварна на 6 октомври.  Новината беше обявена от президента на Българска федерация лека атлетика и председател на организационния комитет на шампионата в морския град Добромир Карамаринов.
 
Така България става 161-а страна в света, която ще покаже пряко последната голяма проява за годината от календара на Световната федерация по лека атлетика (ИААФ). Прякото предаване по BBT започва в събота в 9:30 ч със старта на жените и ще продължи до 12:30 ч.
 
Стартът на мъжете е от 11:00 ч, а след неговия финал ще бъде и официалното награждаване на призьорите. Гост коментатор на BBT за световното първенство по полумаратон ще е легендарния български атлет Пламен Кръстев.
 
Най-голямата международна асоциация в света ИААФ ще бъде представена в Каварна от президента си Ламин Диак и първия му заместник Сергей Бубка. Все още се чака потвърждение на другия вицепрезидент Себастиан Коу.
 
Гост на световното ще е и резидентът на Атлетическата асоциация на страните от Персийския залив Ахмад Ал Камали, който преди седмица бе преизбран на поста. В помощ на организационния комитет на Световното в Каварна ще работят и 200 доброволци от цяла България.