Американският спринтьор Тайсън Гей не успя да защити двете си световни титли, но въпреки това сподели, че е доволен от представянето си през сезона. Той финишира след Юсеин Болт на 100 метра в Берлин, но месец по-късно счупи личния си и национален рекорд с 9.69 секунди в Шанхай.

Въпреки че страда от контузия, той записа най-силния си сезон. “Доволен съм от представянето си. В Берлин записах личен резултат, но за нещастие останах втори. Сезонът ми бе добър”, сподели Гей. 

Трикратния олимпийски шампион Юсейн Болт му отне световната титла на 100 метра, но с феноменално време – 9.58 секунди. Американецът не бяга на финала на 200 метра заради силни болки, а Болт постави нов рекорд – 19.19 секунди.

”Приех факта, че съм вторият най-бърз мъж в историята и се радвам за това. Болт ме надмина. Осъзнавам, че е по-добър и го приемам. Няма как, той бяга 100 метра за 9.58 секунди”, каза Тайсън.

Той използва звездите от НБА Кобе Брайън и Леброн Джеймс, за да покаже разликата си с Болт: “Ако играят един срещу друг и Кобе вкара 105 точки, а Леброн 85, това ще бъде велик мач, но никой няма да се интересува от постижението на Леброн.”

Гей има големи амбиции: “Вярвам с цялото си сърце, че мога да бягам за 9.05 или 9.6”./БЛИЦ