Олимпийската шампионка в тройния скок от 2000 година Тереза Маринова организира за втори път детски празник на леката атлетика. В неделя (29 май) малчугани между 6 и 12 години ще се съберат на Спортния празник „Тереза Маринова и приятели", който ще се проведе на стадиона на НСА „Васил Левски" в София. През декември беше първото издание на състезанието.

“Ще дадем възможност на най-малките атлети да покажат до къде са стигнали от зимата до сега. Има нови дисциплини, особено при най-малките, за които има бягане на малки препятствия и хвърляне на медицинска топка. Ще раздадем 56 медала. Състезанието е за три възрастови групи, като за всяка има по три дисциплини. Накрая има и щафети", каза Маринова.

Децата ще се състезават и на 60 м, скок дължина и скок дължина от място. На стадиона в неделя ще бъдат почти всички известни атлети от близкото минало - Христо Марков, Петя Пендарева, Светла Димитрова и Ива Пранджева. Специална покана е отправена за световната рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова. Втората атлетическа проява за деца от 6 до 12 г. „Тереза Маринова и приятели" започва в 10,45 часа на 29 май./БЛИЦ