Тереза Маринова обмисля да напусне България. Олимпийската шампионка в тройния скок от Сидни 2000 съобщи за намерението си на пресконференция по повод 15 години от Олимпийските игри в Австралия. Тогава България спечели пет златни, шест сребърни и два бронзови медала.
 
"През годините имах много предложения да се състезавам за други държави, но тогава това никога не е седяло на дневен ред пред мен. В последната година обаче започнах да се замислям за работа в чужбина. Замислям се върху това какво давам на моите две деца и какво те ще получат тук. Някои държави печелят първите си медали благодарение на нашите треньори", заяви Тереза.
 
"За мое може би най-голямо съжаление атлетиката не е спортът в България, който може да се похвали, че материалните бази са се подобрили. Едва ли не нашите атлети губят зимния сезон - зала "Фестивална" вече трета или четвърта година не работи. Когато пропуснеш зимния сезон или се подготвяш при не много добри условия, не можеш да очакваш много добри резултати после.
 
Разговаряйки с младите атлети, разбирам, че те губят много рано мотивация - може би това е проблемът, нямаме бази, в спорта няма пари”, каза още Маринова.